4-5 грудня наша компанія відвідала інформаційно-консультаційний практикум для технологів, інженерів-мікробіологів, спеціалістів з фізико-хімічних методів контролю якості продукції від всіх організацій пиво-безалкогольної промисловості України. Згідно з інформацією по обсягам виробництва пива в Україні, крім пива безалкогольного з умістом спирту до 0,5 об. %, за 11 місяців 2019 року було вироблено 166,8 млн. дал, та виробництво солоду – 317 740 тонн. Пивні підприємства майже виробили річну норму до аналогічного періоду 2018 року, а по солоду навіть трохи перевищили.

практикум для технологів

Від нашою компанії було два представника – Тетяна Смольникова та Олег Коваленко. Останній виступив з доповіддю: «Інновації, новинки та бестселери в світі лабораторного обладнання». Саме інновації в лабораторному обладнанні безпосередньо пов’язані з відмінним результатом під час виробництва безалкогольних та пивних напоїв. Наша доповідь торкнулась таких важливих тем для пивного виробництва, як:

  • Визначення азоту (протеїну) за методом Дюма та Кьельдалю;
  • Аналізатор вуглекислого газу, що виконує відразу три функції: проколювання контейнера зі зразком, вимірювання концентрації розчиненого вуглекислого газу і сухих речовин за шкалою Brix;
  • Для тестування якості пива BFT5 - термостат з системою повітряного охолодження;
  • Методіка визначення терміну придатності пива для проведення випробувань в термостаті;
  • Тести на витримку під впливом пива для точного прогнозування терміну придатності пива, за допомогою охолоджуваного інкубатора Memmert ICP110;
  • Інфрачервоний експрес аналізатор пива і пивних напоїв SpectraAlyzer BRAUMEISTER, який забезпечує високоточні дані для контролю якості пива без будь-яких додаткових витрат на різних виробничих ділянках, наприклад: затирання, зціджування, кип'ятіння, ферментація, кондиціювання, фільтрація і упаковка.
  • pH метри HORIBA LAQUAtwin і LAQUA розчиненого кисню (DO) портативні вимірювальні прилади та електроди для домашніх і комерційних пивоварів. Прилад дозволяє перевірити якість води в пивоварінні, яка впливає на активність ферменту в суслі, розчинність мінералів, смак і якість пива, а також стан пивоварного обладнання. Для досягнення більшого смаку пива і встановлення чистоти обладнання після процесу очищення.
лабораторне обладнання

Учасникам семінару були запропоновані каталоги, брошури та інші та інші роздаткові матеріали по застосуванню аналітичного обладнання VentaLab. У наших колег залишились самі найкращі враження від участі в інформаційно-консультаційному практикуму. Велика подяка всім організаторам та учасникам, до нових зустрічей!